When are you going to sort the base-hitting bug?

Your_shadow
Your_shadow
Unicorn Overlord
Joined Nov 2015 Posts: 4,570
Seriously, this is a farce that you can't reproduce it (or too lazy, because it's not costing you coin)

Don't expect players to do your work creating 'consule logs' of the events (especially if they're not tech-savvy to do that)

I refreshed before attempting to dump some cookies on my neighbour.

I launched a single hull, hit the base, went to join battle, & guess what happened?

The bug hit.

This is a total FARCE. I had to refresh the game, the join battle via the pop-up in base that advised my fleet was in battle, would I like to join? THAT got me into battle, but seriously, do you think folks want to do that all the time?

Extremely annoyed about this. 
  • ejvongher
    ejvongher
    Greenhorn
    Joined Mar 2013 Posts: 5
    Haven't had this happen - could be your internet connection or your client that is causing the problem. 
  • wing-dang-doodle
    wing-dang-doodle
    Force to be Reckoned With
    Joined Sep 2012 Posts: 1,602
    it is a royal pain in the ****, i could understand if i lagged or needed to refresh,  but it is so random and at the same time too prevalent. sometimes you load the game, go for a 1st fight and boom.
    you keep whining like me but we are still here, i love broken pixels, how about you
  • harriers
    harriers
    Minor Nuisance
    Joined Jan 2013 Posts: 214
    i have to refresh b4 every battle  or i just get kicked back to base   been going on a long time

  • Templar614
    Templar614
    Moderator
    Joined Jul 2012 Posts: 15,850
    it is a royal pain in the ****, i could understand if i lagged or needed to refresh,  but it is so random and at the same time too prevalent. sometimes you load the game, go for a 1st fight and boom.
    Which is why it still exists. Kixeye is well aware that it is an issue, but there isn't a reliable and repeatable method to recreating it. Which is why we tell everyone to grab a console log if they can and send it in. One it shows them how prevalent the issue is, and two it gives them information on what is causing it. But as is, it seems totally random which makes it incredibly difficult to track down. Some times it happens on the first base you hit, sometimes it happens in the middle of a hitting spree, sometimes it doesn't happen at all. And as far as I can tell from my experience with trying to track it, I am not doing anything different on my end.
  • Your_shadow
    Your_shadow
    Unicorn Overlord
    Joined Nov 2015 Posts: 4,570
    ejvongher said:
    Haven't had this happen - could be your internet connection or your client that is causing the problem. 
    Nothing wrong with my browser nor internet connection.

    Lucky you, it hasn't happened to you YET.

    @Templar614 This has basically been an issue, as far as I can tell, since soon after the inception of HTML5. There's also the bug of watching combat in other bases whilst running Reaver Tide on your own, where you don't get to see a base hit, but get put back into your own base to watch the Reavers play Kamikaze. I suspect the 2 are related.

    Whatever the issue is, it's deeply buried in the code. 

    It's a tad annoying if you're innocently trying to dump cookies but wind up auto'ing said base (ESPECIALLY if in your own sector, & how much of a crime that is lol)
  • Greg Bayes
    Greg Bayes
    Potential Threat
    Joined Sep 2020 Posts: 78
    ejvongher said:
    Haven't had this happen - could be your internet connection or your client that is causing the problem. 
    its absolutely nothing to do with internet connections  i have zero connectivity issues 1 gb fll fiber connection never get lagg  in game and get this several times a week 
  • ThePrimate
    ThePrimate
    Skilled Warrior
    Joined Sep 2013 Posts: 409
    ejvongher said:
    Haven't had this happen - could be your internet connection or your client that is causing the problem. 
    Nothing wrong with my browser nor internet connection.

    Lucky you, it hasn't happened to you YET.

    @Templar614 This has basically been an issue, as far as I can tell, since soon after the inception of HTML5. There's also the bug of watching combat in other bases whilst running Reaver Tide on your own, where you don't get to see a base hit, but get put back into your own base to watch the Reavers play Kamikaze. I suspect the 2 are related.

    Whatever the issue is, it's deeply buried in the code. 

    It's a tad annoying if you're innocently trying to dump cookies but wind up auto'ing said base (ESPECIALLY if in your own sector, & how much of a crime that is lol)
    If Kix were bothered about this glitch they'd set up a test server, check their own console logs and get it figured out. It's not like it's just started happening.  As this would cost them money I guess that's why they want us to do their work.
  • Your_shadow
    Your_shadow
    Unicorn Overlord
    Joined Nov 2015 Posts: 4,570
    ejvongher said:
    Haven't had this happen - could be your internet connection or your client that is causing the problem. 
    Nothing wrong with my browser nor internet connection.

    Lucky you, it hasn't happened to you YET.

    @Templar614 This has basically been an issue, as far as I can tell, since soon after the inception of HTML5. There's also the bug of watching combat in other bases whilst running Reaver Tide on your own, where you don't get to see a base hit, but get put back into your own base to watch the Reavers play Kamikaze. I suspect the 2 are related.

    Whatever the issue is, it's deeply buried in the code. 

    It's a tad annoying if you're innocently trying to dump cookies but wind up auto'ing said base (ESPECIALLY if in your own sector, & how much of a crime that is lol)
    If Kix were bothered about this glitch they'd set up a test server, check their own console logs and get it figured out. It's not like it's just started happening.  As this would cost them money I guess that's why they want us to do their work.
    Exactly.!

    & I'm sure their systems that they 'play' on are far better than our own.
  • Xevian
    Xevian
    Strike-force Captain
    Joined May 2011 Posts: 735
    I think everyone has forgotten that we are the QA team.  We have been for 11 years or more as the QA team ship (if there ever was one) sailed long ago to another galaxy far far away.  I know they won't release the information to us but it'd be cool to know how many actual employees (not contractors) of Kixeye/Stillfront actually play this game.  I'm not sure how many but it's somewhere between a 4 pack of Fitz's root beer and a 12 pack of your favorite brew/spirit or perhaps less.  Why spend money to fix a problem in the coding if it doesn't always show its face to the team and they don't get coins from the dead fleet drivers?
  • michaelg21
    michaelg21
    Master Tactician
    Joined Oct 2011 Posts: 2,196
    This issue has happened/happens to me periodically. I have also sent in MULTIPLE console logs. This has been going on for some time. I have found refreshing the game every couple of base hits does seem to minimize the bug but  not eliminate it. Most of us are NOT programmers and have no clue how to fix an issue like this. My bet is it is related to the coding between the browser and the game-dont remember this issue being present when the game was Flash based. I could be wrong there though.
  • jon pirate
    jon pirate
    Incursion Leader
    Joined Jan 2016 Posts: 1,158
    It will be fixed just as fast as the rocket dead zone .It cost them nothing so won't be but when it cost them they shut the game down to fix it 
    think you forgot about players first 
  • Sputnik001
    Sputnik001
    Unicorn Overlord
    Joined Jun 2013 Posts: 2,502
    It will be fixed just as fast as the rocket dead zone .It cost them nothing so won't be but when it cost them they shut the game down to fix it 
    I concur on this issue, a right pain!!!
Sign In or Register to comment.